Hamburger brez glutena

Pri prehranjevanju brez glutena smo velikokrat prikrajšani za kakšen priboljšek ali pa ”prehranski spodrsljajček”, da se malce potolažimo.

Če so Hamburgerji pripravljeni doma, so veliko bolj zdravi, kot tisti, ki jih jemo kje zunaj.

V domačem hamburgerju sem uporabila eko telečje mleto meso, trd sir, lahko tudi parmezan, solato, rdečo papriko in pa kajzerice, ki jih nisem pripravila sama, ampak sem odmrznila že pripravljene, tako, da je bil hamburger res narejen hitro. kajzreiceo sem uporabila iz zamrzovalnika od podjetja Schaer DS, ki jih imajo sedaj v večini Intersparov in Mercator centrih. ( sicer pa jih z veseljem naročijo). Lahko pa jo seveda spečete tudi sami.

Za en hamburger potrebujemo:

100 g mletega mesa ( jaz imam najraje telečje iz eko pridelave)

sol

poper

olje

rdečo papriko

liste zelene solate

sir

kajzerica ali doma narejena žemljica

Meso zmešamo s soljo in poprom, po okusu. Oblikujemo hlebčke, ki jih sploščimo. Popečemo v ponvi na nekaj kaplicah olja. Ko jih obrnemo, damo na zgornjo že zapečeno stran malce sira, ki se stopi. V ponvi nato malce popečemo tudi oba dela kajzerice ali žemljice.

Meso nato postavimo na spodnji del kajzerice ali žemljice, dodamo solato in papriko, ter pokrijemo z zgornjim delom žemljice. Obilo užitkov želim.