Pomarančno-Čokoladna torta brez glutena

Pomarancno cokoladna torta

Pomarančno Čokoladna torta


Sestavine:

Testo:

8 rumenjakov in 8 beljakov (sneg)
3 žlice fruktoze
100 g naribane čokolade (jedilna)
250 g mletih orehov

Koščki  kandirane pomaranče

1 pomaranča – Neolupljena

sol

Osvežilni sok:

sok 1 pomaranče
sok pol limone
3 žlice fruktoze

Čokoladna glazura:

20 dag jedilne čokolade

2dcl sladke smetane

Postopek:

Testo:

Pomaranče ne smemo olupiti. Preden jo damo kuhat, jo samo dobro operemo.
Pomarančo damo v vrelo slano vodo in kuhamo 20 minut (da jo razstrupimo).
 Ohlajeno CELO zmeljemo v multipraktiku.

Iz 8. Beljakov naredimo trd sneg in ga damo na hladno.

Rumenjake s fruktozo penasto umešamo, dodamo nastrgano temno čokolado, zmlete orehe, dodamo še zmleto kuhano pomarančo ter v vse to zamešamo še trd sneg.
Z maso napolnimo s peki papirjem obložen tortni model in damo v (na 220 stopinj C ogreto) pečico, ki jo takoj preklopimo na 175 stopinj C in pečemo 45 minut.

Osvežilni sok:

Stisnemo sok cele pomaranče ter polovice limone (tudi “meso” obeh), zmešamo s tremi žlicami fruktoze…
Pečeno, še toplo testo polijemo z mešanico pomarančnega in limoninega soka ter fruktoze.  Ohladimo!

Dobro napojeno in ohlajeno prevlečemo še s čokoladno glazuro.

 Glazura:

Jedilna čokolada + sladka smetana

stopiš nad paro in počasi mešaš, da dobiš izvrstno in predvsem bleščeče sijočo glazuro.

Preden se začne strjevati, prelij testo.

Po vrhu posuj kandirano pomarančo.

Pripravila: Lenča